yrittäjäksi? hattula - hämeenlinna - janakkala

Ajankohtaista

Blogi

 • Vahva, näyttävä brändi auttaa liiketoimintaasi kasvamaan

   

  Miten osaamista, jolla ratkaistaan asiakkaan ongelmia, voidaan markkinoida ja viestiä ulospäin mahdollisimman vakuuttavasti? Tällaisia kysymyksiä miettivät vuoden 2014 alussa LEAN-valmentajat Kati Väljä ja Riitta Ahonjoki, jolloin he perustivat Fadeno Oy nimisen yrityksen.

  Helposti lähestyttävällä ja oivallisella tavalla LEAN-oppeja kouluttavat Kati ja Riitta halusivat rakentaa yrityksestään oman näköisen, vakuuttavan ja asiantuntijuutta ulospäin viestivän. Brändiä lähdettiin rakentamaan mainostoimisto Naisdesignin kanssa pala kerrallaan ja liiketoiminnan kannalta erilaisia materiaaleja syntyi paitsi sekä tarpeiden että erilaisten oivalluksien kautta matkan varrella.

  Kaikki alkoi logosta

  Fadenon yritysilmeen rakentaminen lähti logosta. Kun nimi Fadeno oli lyöty lukkoon (joka muuten esperanton kielellä tarkoittaa ”lankaa”), oli missiona luoda yritykselle oma tyyli. Fadenon Riitta muistelee taaksepäin luomisprosessia, että he itse eivät olisi tienneet mitä halusivat.

  ”Alkuun mietimme konservatiivisempaa ilmettä, enemmän asiakkaidemme toimintaan liittyvää. Se olisi ollut väärä lähestymistapa. Onneksi lähdimme hieman räväkämmällä, persoonallisemmalla tyylillä liikenteeseen”, Riitta sanoo.

  Naisdesignin Minna Lindberg ohjasi Fadenon kanssa yritysilmeen suunnittelua ehdotellen ja kuunnellen mm. värimaailman ja muotokielen löytämisessä. Rinnalle otettiin myöhemmin hauskoista LEAN-peleistä tuttujen legopalikoiden värejä, joka yhtenäistää työpajojen toimintaa sekä viestinnässä näkyvää visuaalista ilmettä. Asiakkaalle tämä näkyy yhtenäisempänä yritysilmeenä ulospäin, eli palaset eivät ole irrallisia toisistaan vaan keskustelevat samaa muoto- ja värikieltä.

  Fadenon sloganina toimiva ”Kehityksen punainen lanka” näkyy logossa ja punainen on yksi yrityksen pääväreistä.

   

  Fadenolle suunniteltiin ja toteutettiin kokoelma erilaisia materiaaleja, kuten mm.:

  • Logo, käyntikortti sekä visuaalinen ohjeistus (Brand Book)
  • Tarjouspohja, PowerPoint-pohja, Wordiin kirjepohja, erilaisia tarroja
  • LEAN-taulujen mallit, visuaalisen johtamisen mallien suunnittelu, visuaalisia elementtejä yrityksen liiketiloihin

  Yritysilmeeseen otettiin myöhemmin uusia elementtejä jotka muistuttavat metrokarttoja. Ideakartoista tutut kuviot viestivät myös toimintojen kehittämisestä ja tietynlaisesta kiihdytyskaistan vauhdista. Visualisointi on tehokas tapa havainnollistaa prosesseja LEAN-maailmassa.

  Fadenon toiminnan ytimessä on LEAN-osaaminen, jolla ratkaistaan asiakkaiden ongelmia. ”Tämä osaaminen näkyy asiakkailla monella eri tavalla: prosessiin liittyvien ongelmien tunnistaminen, tilaus-toimitusprosessin haasteet sekä kommunikaation sekä tiedonkulun ongelmat”, Kati summaa.

  Yritys järjestää LEAN-valmennuspäiviä, ryhmäkoulutuksia sekä fasilitoi asiakkaitaan menestymään hyödyntämällä LEAN-oppeja. Erilaisia materiaaleja joissa visuaaliset elementit näkyvät, on runsaasti ja ne ovat läsnä asiakkaalle aina ensikosketusta lähtien itse koulutuspäivän materiaaleihin.

  Nyt reilu kuusi vuotta myöhemmin taaksepäin peilatessa alkumetrejä, Fadenon toimariksikin tituleerattu Kati kuvaa tiivistetysti yritysilmeen merkityksestä. ”Halusimme, että yritysilme on kunnossa jo ensimmäisestä tarjouksesta lähtien. Minkäänlaisia amatöörimäisiä valmispohjia emme halunneet käyttää”.

  Eikä syystäkään. Visuaalinen ilme on usein alitajuntainen päätökseen vaikuttava seikka asiakkaalle. Amatöörimäisen ilmeen aiheuttamat tuntemukset tulevat automaattisesti mukaan harkintaa tehdessä. Esimerkiksi Fadenon raudanlujaa ammattitaitoa LEAN-osaajana on nyt helppo lähteä viemään eteenpäin, kun yritysilme on rakennettu yrityksen tehokaksikon Katin ja Riitan näköiseksi.

  Naisdesignin Minna ollut HUYK:n jäsenenä vuodesta 2018 lähtien. Minna auttaa aloittavia yrittäjiä yrityksen visuaalisen ilmeen rakentamisessa logosta markkinointimateriaaleihin, tuotteiden brändi-ilmeiden suunnittelussa etiketeistä tuotepakkauksiin sekä yritysmateriaalien visualisoinnissa.

  ”Vahva, näyttävä brändi auttaa liiketoimintaasi kasvamaan. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yrityksellesi näyttävää näkyvyyttä” kehottaa Minna. 

  Minna Lindberg

  visuaalinen suunnittelija, yrittäjä

  Mainostoimisto Naisdesign

  Torikatu 1 L 2, 14200 Turenki

  0400326531

  www.naisdesign.fi

   

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

Sujuvasti yrittäjäksi

Hämeen Uusyrityskeskus on yksi maamme kolmestakymmenestä uusyrityskeskuksesta. Järjestömme on perustettu vuonna 1998 alueemme asiakkaiden, yritysten, elinkeinoelämän ja kuntien yhteisestä tarpeesta.

Neuvomme, palvelemme ja autamme yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä henkilöitä, jotka perustavat yrityksen Hattulaan, Hämeenlinnaan tai Janakkalaan. Palvelumme on asiakkaille veloituksetonta ja ehdottoman luottamuksellista.   

Palvelemme asiakkaitamme yli 40 jäsenen ja noin 80 asiantuntijan voimin.

Tutustu Sujuvasti yrittäjäksi! esitteestä palveluihimme.  

 

Hämeen Uusyrityskeskus

c/o Parkki Business Park
Raatihuoneenkatu 21-23
13100 Hämeenlinna

Avoinna
Ma-pe klo 8–16, tapaamiset ajanvarauksella. 

Ota yhteyttä

Marko Ahtiainen
Toimitusjohtaja,
yritysneuvoja

 050 301 9009
 marko.ahtiainen
@uusyrityskeskus.fi

Janne Korpela
Yritysneuvoja

(lomalla 20.7.-14.8.)

 0400 813 270
 janne.korpela
@uusyrityskeskus.fi

 

 

Hämeen uusyrityskeskus ry

c/o Parkki Business Park
Raatihuoneenkatu 21-23
13100 HÄMEENLINNA

Janne Korpela
0400 813 270
 janne.korpela@uusyrityskeskus.fi

Asiakastapaamiset ajanvarauksella 


Marko Ahtiainen
050 301 9009
 marko.ahtiainen@uusyrityskeskus.fi