yHDESSÄ YRITYS ONNISTUU

hattula hämeenlinna janakkala

 

Ajankohtaista

  

 • Hämeen Uusyrityskeskus perustettiin 14. päivänä tammikuuta 1998.

  Hämeen Uusyrityskeskuksen juhlavuoden tapahtumat käynnistyivät 13.1.2023. Järjestö juhlisti 25-vuotista taivaltaan juhlagaalassa Vanajanlinnassa 13. päivänä tammikuuta 2023. Gaalassa julkaistiin Pasi Nuutisen kokoama ja kirjoittamana historiakatsaus, huomioitiin ansioituneita sekä jaetiin vuosittaiset Vuoden uusyrittäjä -palkinnot. Juhlavuoden tapahtumat jatkuvat pitkin vuotta 2023.

  Hattulan vuoden 2022 uusyrittäjäksi valittiin Kaivinkonepalvelu Kemppainen Oy:n Pentti Kemppainen. Kaivinkonepalvelu Kemppainen Oy toteuttaa monipuolisesti erilaisia maanrakennustöitä talojen pohjatöistä kokonaisvaltaisiin piharemontteihin ja salaojien kaivuuseen sekä yksityisille kotitalouksille että alihankintana alan suuremmille yrityksille.

  Hämeenlinnan vuoden 2022 uusyrittäjäksi valittiin Tiia Redsven-Heino Tanssikoulu TR Studio Oy:stä.  Tanssikoulu TR Studio on vuonna 2018 perustettu positiivinen ja energinen koko perheen tanssikoulu, joka tarjoaa korkealaatuista tanssin opetusta laadukkaassa miljöössä kaiken ikäisille ja -tasoisille tanssin harrastajille.

  Janakkalan vuoden 2022 uusyrittäjiksi valittiin Janakkalan LVI asennus Oy:n nuoret yrittäjät Iivari ja Valtteri Mertamo. Yritys toteuttaa joustavasti ja luotettavasti kaikki putkiasennukset ja LVI-työt pienistä asennuksista saneerauksiin yrityksille, taloyhtiöille ja yksityisille asiakkaille.

  - valitut yritykset ovat selvittäneet erinomaisesti alkutaipaleellaan haastavat vuodet maailmanlaajuisen pandemian häiritessä liiketoimintaa. Yritykset ovat selkeällä kasvu-uralla ja niiden viestintä on nykyaikaista ja asiakaslähtöistä, kommentoi Hämeen Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Marko Ahtiainen valintoja.

   

  (Kuvassa oikealla Pentti Kemppainen, keskellä Tiia Redsven-Heino ja vasemalla Mertamon veljekset)

   

  Lisäksi Vuoden 2022 asiantuntijana palkittiin Tilipalvelu Yrityssilta Oy:n toimitusjohtaja Simo Siltaloppi. Jäsenyritysten nimeämät asiantuntijat toimivat vapaaehtoisina järjestön asiantuntijoina antaen neuvontaa yrityksen perustamista suunnitteleville henkilöille.

  - Simo Siltaloppi on saanut erinomaista palautetta asiakkailtamme, jotka suunnittelevat yrityksen perustamista. Toimintamme perusta on laajassa joukossa erialojen asiantuntijoita ja tässä joukossa Simo toimii esimerkillisenä toimijana, tiivisti yhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Kastell palkitessaan vuoden asiantuntijan.

  (kuvassa vasemmalla Jarmo Kastell, toinen vasemmalta vuoden asiantuntija Simo Siltaloppi, toinen oikealta Ari Räsänen ja oikealla Marko Ahtiainen)

   

  Romolle, Kuuselalle ja Lindrothille kultainen ansioristi

  Suomen Uusyrityskeskukset ry huomioi Hämeen Uusyrityskeskuksen ensimmäisen puheenjohtajan Pekka Romon sekä pitkäaikaiset hallituksen jäsenet Maarit Kuuselan ja Heikki Lindrothin järjestön kultaisella ansioristillä. Romo toimi puheenjohtajana vuosina 1998–2000, hallituksen jäsenenä 2001–2003 ja yhdistyksen asiantuntijana vuodesta 1998 jatkaen edelleen tehtävässä. Maarit Kuusela oli perustamassa Hämeen Uusyrityskeskusta ja toimi hallituksessa vuodesta 1998 aina vuoteen 2021 saakka. Heikki Lindroth oli myös perustamassa järjestöä ja toimi hallituksessa vuodesta 1998 vuoteen 2017. Kuusela ja Lindroth toimivat pitkään myös aloittavien yrittäjien asiantuntijatehtävissä. Ansioristit heille jakoi Suomen Uusyrityskeskukset ry:n hallituksen puheenjohtaja Reino Meriläinen.

  -  Uusyrityskeskusten toiminta perustuu laajaan verkostomaiseen tapaan toimia sekä elinkeinoelämän edustajien ja toimivien yrittäjien aktiiviseen haluun edistää alkavaa yrittäjyyttä. Romo, Kuusela ja Lindroth ovat esimerkillisiä pitkänlinjan toimijoita, joiden panoksesta ovat tuhannet yrityksen perustajat saaneet apua yrityksensä alkutaipaleella. Olen hyvilläni voidessani Suomen Uusyrityskeskusten puolesta jakaa kultaiset ansioristit heille, Reino Meriläinen. 

   

  (kuvassa vaseammalla Pekka Romo, keskellä Maarit Kuusela ja oikealla Heikki Lindroth)

   

  Kari Suokas kutsutiin kunniapuheenjohtajaksi

  Hämeen Uusyrityskeskuksen kunniapuheenjohtajat Pekka Romo, Kari Tainio, Jarmo Eskelinen ja Olli Liusjärvi saivat rinnalleen uutena kunniapuheenjohtajana varatuomari Kari Suokkaan. Suokas toimi yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2018–2021.

  -  Kari Suokas luotsasi yhdistystä mielenkiintoisessa murrosvaiheessa. Yhdistyksen pitkäaikainen toimitusjohtaja Olli Kari jäi täysinpalvelleena viettämään ansaittuja eläkepäiviä vuonna 2019 ja yhdistyksen uuden toimitusjohtajan rekrytointi osui Kari Suokkaan vahtivuorolle. Lisäksi Karin aikana Covid-19 vaikutti merkittävällä tavalla yhdistyksen toimintaan. Suokas oli esimerkillisen perusteellinen ja paneutuva puheenjohtaja, totesi puheenjohtaja Jarmo Kastell.

   

  (juhlapuheen piti Padel King Hämeenlinnan toinen yrittäjä Heidi Suomi)

  (kuvassa vasemmalla Suomen Uusyrityskeskusten kultaisen ansiomerkin kantajia Hämeen Uusyrityskeskuksesta, vasemmalta Jouni Haajanen, Olli Kari, Pekka Romo, Maarit Kuusela ja Heikki Lindroth) 

  __

  Vuonna 1998 perustettu Hämeen Uusyrityskeskus ry on seudullinen toimija, joka palvelee yrityksen perustajia Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa. Yhdistyksen toiminta perustuu julkisen ja yksityisen sektorin vahvaan kumppanuuteen. Jäsenyrityksiä, yhteisöjä ja kuntia on mukana yhteensä 40. Asiantuntijaverkostossa toimiin noin sata erialojen asiantuntijaa vapaaehtoisperiaatteella. Tänään Hämeen Uusyrityskeskus on edelleen yksi Suomen Uusyrityskeskusten 31 paikallisen uusyrityskeskuksen verkostoa.  

  Ajan uuden yrityksen perustaja voi varata sähköisesti neuvontaan tästä.

   

  Lisätietoja:

  Hämeen Uusyrityskeskus ry
  Marko Ahtiainen
  toimitusjohtaja
  p. 050 301 9009

   

  Tagit: hämeen uusyrityskeskus  suomen uusyrityskeskukset  yrittäjyys;  
    Takaisin

Hämeen Uusyrityskeskus

c/o Parkki Business Park
Raatihuoneenkatu 21-23
13100 Hämeenlinna

Avoinna
Ma-pe klo 8–16, tapaamiset ajanvarauksella ajanvarauskalenterin kautta.

 

Teitä palvelee

Janne Korpela
Yritysneuvoja


Ajanvaraukset

Marko Ahtiainen
Toimitusjohtaja,
Yritysneuvoja

Ajanvaraukset